Meri ahertaa koulussa tämän viikon ja niinpä ruoanlaitto onkin jäänyt minun harteilleni. En halunnut pilata hyvin alkanutta Uusien ruokien tammikuuta, joten päädyin kokeilemaan tällaista hyvin yksinkertaista kasvisruokaa. Ruoasta tuli herkullista! Paistosta voi tarjota joko lisukkeena tai pääruokana, mutta varoitus lienee tarpeen: annoskoko on huomattavasti pienempi kuin tavallisesti resepteissämme ja tästä riittää vain 2-3 syöjälle. Itse ajattelin lisätä ensi kerralla maapähkinöitä couscousin lisäämisen yhteydessä tehdäkseni ruoasta vähän riittoisampaa. Alkuperäinen resepti on Yhteishyvä 5/09 -lehdestä.
 
5 tomaattia
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
1,5 dl couscousia
1 dl kuumaa vettä
 
rasvaa vuoan voitelemiseen ja pestoa tarjoiluun
 
Voitele uunivuoka. Kuutioi tomaatit vuokaan, kaada päälle öljy ja mausteet, sekoita hyvin. Paahda 225 asteessa 15 minuuttia. Lisää joukkoon couscous ja kuuma vesi. Jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia. Tarjoile peston kanssa.
 
                                                   -Mila