964943.jpg

Tein tällä viikolla "Mullikanakeiton" seuraksi näitä sämpylöitä, joiden perustana oli Sini-Pellavan sivustolta löytynyt sämpyläresepti. Alunperin haaveenani oli tehdä Naan-leipää, mutta en löytänyt mistään maidotonta jugurtinkaltaista tuotettu, jossa ei ollut soijaa. (Ruokailijoiden joukossa oli sekä maidolle että soijalle allerginen henkilö). Niinpä tyydyin kehittelemään pellavareseptin pohjalta sämpylöitä, jotka tein oikein löysästä taikinasta ja koristelin unikonsiemenillä. Niistä tuli oikein ihania. Kuten huomannettekin, lisäilen nykyään vehnäleseitä miltei kaikkeen... mielestämme ne eivät huononna makua, päinvastoin! Mutta se on tietysti makuasia.

3 dl vettä

1 pussi kuivahiivaa

0,5 tl suolaa

0,5 dl pellavansiemeniä

n. 1 rkl hunajaa

n. 1 dl vehnäleseitä

n. 5 dl vehnäjauhoja (tai vähemmänkin)

n. 0,5 dl rypsiöljyä

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

hunajaa

unikonsiemeniä

 

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, pellavansiemenet, hunaja ja kuivahiiva jauhojen joukossa. Lisää vehnäleseet ja jauhoja sen verran, että taikina jää suhteellisen löysäksi. Vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota käsistä ja lisää rypsiöljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

 

Leivo taikina lituskaisiksi sämpylöiksi. Sämpylöiden kohottua voitele ne hunajavedellä ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

 

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Lopputulos oli varsin herkullinen!

 

                                                         - Meri