Halusin leipoa kyläilemään tulevalle ystävälleni jotain hyvää...ei mitään suklaista tai liian makeaa, vaan pikemminkin hedelmäistä ja raikasta. Selasin kirjastosta lainattuja leivontakirjoja, ja löysin tämän sitruunaisen rahkapiirakan Soili Soisalon teoksesta Kevytkeittiön leivontakirja. Lainasin kirjan alun perin siksi, että siinä näytti olevan useita ihan kivalta näyttäviä ohjeita. Nyt kun katselin sitä uudestaan, huomasin miten paljon ihania reseptejä tämä opus todellakin pitää sisällään! Omien mieltymystemme mukaiseksi muokattu rahkapiirakka oli täysosuma!

Pohja:
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
70 g margariinia
2 tl kardemummaa
0,75 dl ruokokidesokeria
n. 6 dl vehnäjauhoja
vehnäleseitä

Täyte:
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori (käytin valmista kuivattua kuorta)

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen sokeri, kardemumma ja kuivahiiva jauhoihin sekoitettuna. Laita vehnäleseitä oman maun mukaan, desi tai puoli on sopiva määrä. Lisää vehnäjauhoja kunnes taikina tuntuu sopivan kiinteältä leivottavaksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet keskenään.

Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi siten, että taikinaa riittää myös reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja levitä täyte.

Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeat ja täyte hyytynyt.

Tämä piirakka maistuu paremmalta kylmänä, parhaimmillaan se on ehkä vasta leipomista seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. Piirakka oli todella hyvää, mutta seuraavalla kerralla (joka tulee taatusti!) aiomme laittaa täytteeseen enemmän sitruunaa. Tällä kertaa sitruunan maku oli melko mieto.

Suosittelen lämpimästi!
                                       - Meri