Olen viime aikoina törmännyt muutamaan kiintoisaan maissikeittoreseptiin, joiden innoittamana halusin kokeilla kyseistä ruokaa itsekin. Elämme vieläpä Uusien Ruokien Tammikuuta, joten kävin tuumasta toimeen!
 
Keitosta tuli oikein hyvää, vaikkakin Milan makuun hivenen liian tulista. Laitoin sekä chilikastiketta että chilijauhetta täydet lusikalliset, ja lopputuloksena oli maukas mutta kieltämättä aika potkaiseva ruoka. Ehkäpä ensi kerralla laitan chiliä hieman hillitymmin, mutta teen tätä taatusti toistekin.
 
600 g pakastemaissia
loraus öljyä
1 tl kuivattua korianteria
0,5-1 tl chilijauhetta
1 sipuli
6 dl maitoa
4 dl vettä
muutama peruna
kasvisliemikuutio
0,5-1 rkl makeaa chilikastiketta
mustapippuria
sitruunamehua
 
Ota maissi hyvissä ajoin sulamaan. Soseuta sulaneesta maissista kaksi kolmasosaa.
 
Kuumenna öljy tilavassa kasarissa, lisää chili ja korianteri sekä silputtu sipuli. Hauduta sipulia hetki ja lisää sitten soseutettu maissi sekä paloitellut perunat. Sekoittele hetki ja lisää sitten loput maissit, maito, vesi sekä pieneen vesimäärään liuotettu kasvisliemikuutio. Keittele noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää chilikastike, mustapippuri sekä sitruunamehu.
 
Suosittelen!
                                                
                                                        - Meri