Yhteisen vapaapäivän kunniaksi halusimme laittaa jotain uutta herkkuruokaa, ja tämä kyllä onnistui yli odotusten. Pirkka-lehden broileribanaanikebakot muutimme pyöryköiksi ja couscousin ohjeen Meri veti hatusta, mutta harvoin olen parempaa ruokaa saanut.

Broileribanaani:
2 banaania
500 g broilerin jauhelihaa
0,75 dl korppujauhoja
2 tl suolaa
1,5-2 tl currya
1,5-2 tl garam masalaa

Couscous:
öljyä
3 sipulia silppuna
1 pss pakastemaissia
(yrtti)kasvisliemikuutio lietettynä tilkkaan vettä
reilusti valkosipulijauhetta
mustapippuria
ripaus valkopippuria
4 dl vettä
4 dl couscousta

Aloita pyöryköistä: Muussa banaanit. Sekoita tasaiseksi massaksi banaanisose, jauheliha, korppujauhot ja mausteet. Anna taikinan levähtää kylmässä kymmenisen minuuttia. Pyörittele pulliksi leivinpaperille ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Annoksesta tulee (hyvin täysi) pellillinen pyöryköitä.

Kuumennä öljyä kasarissa. Kuullota sipulit. Lisää maissi, mausteet, vesi ja couscous. Anna kiehahtaa. Siirrä pois levyltä imeytymään muutamaksi minuutiksi.
                                             -Meri & Mila