Tämä resepti on RuokaPirkan uusimmasta numerosta 33 ja tällä kertaa muutin reseptiä vain ihan vähän. Kakku on todella herkullista ja kuorrute ihanaa!
 
Kakkuun:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
1 dl creme fraicheä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g pakastemustikoita + 0,5 dl vehnäjauhoja
 
Kuorrutus:
100 g (Pirkka kevyt appelsiini)tuorejuustoa
0,5 dl creme fraicheä
1,5 - 2 dl tomsokeria
1 rkl sitruunamehua
 
Vatkaa pehmeä rasva, sokeri, munat ja creme fraiche tasaiseksi taikinaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä varovasti jäiset mustikat, jotka on pyöritelty vehnäjauhoissa. Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä kakun päälle.  Jos haluat koristella kakun muutamilla mustikoilla, koristele vasta juuri ennen tarjoilua, sillä mustikat alkavat nopeasti valua nestettä.
 
                               -Mila