lumikeksit.jpg

Koristeelliset lumikeksit ovat kiinnostaneet meitä pitkään, ja tartuimme viimein tähän haasteeseen. Käytin gluteenittomiin kekseihin mantelijauhetta ja perunajauhoa, kaurajauhokin voisi toimia kivasti. Keksien maku yllätti, se oli vielä parempi kuin uskalsimme toivoa. Säilytyksessä keksit muuttuvat hyvällä tavalla biscottimaisiksi!

kaksi pellillistä

1,25 dl mantelijauhetta
reilu 1 dl perunajauhoa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,25 tl suolaa
2 munaa
0,5 dl rypsiöljyä

tomusokeria kuorruttamiseen

Sekoita kananmunat ja rypsiöljy isossa kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai vaikka yön yli.

Pyörittele taikinasta palloja, joiden halkaisija on pari senttiä. (Jos taikina tuntuu aivan liian löysältä, lisää jauhoja.) Pyörittelyssä kannattaa olla vikkelä, sillä taikinan käsittely hankaloituu sen lämmetessä.

Kierittele pallot tomusokerissa ja asettele pellille, jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa noin 13 minuuttia.

     - Meri