Neiti Kaakao oli meillä viikonloppukylässä ja sain häneltä kulinaarisia virikkeitä kuullessani kyseisen neidin siskon ruokabravuurista, joka on valkoviinillä höystetty katkarapuhernerisotto. Viinin puuttuessa ruokaan käy kuulemma myös siideri. Innostuin kuulemastani sen verran, että kävin eilen toteuttamaan samanhenkistä ruokaa. Aloitin tutkimalla netissä erilaisia risottovariaatioita, joiden perusteella pääsin jyvälle perusideasta. Minun risotostani tuli broileririsotto kun löysin pakasteesta paketin hunajamarinoituja broilerinsuikaleita, viinin tuuraajaksi sai kelvata kaapista kaivettu Kopparsbergin alkoholiton omenasiideri, muunlaista siideriä ei meiltä tähän hätään löytynytkään. (Valkoviinistä nyt puhumattakaan.) Herneitäkin kaivoin pakkasesta, mutta en murskannut niitä toisin kuin esikuvassani ilmeisesti tehdään. Toisella kertaa sitten.
 
Onnistuin saamaan oman risottoni kasaan ilman, että minun tarvitsi käydä kaupassa. Ja siitä tuli tosi hyvää! Ihastuimme molemmat tähän ruokaan. Ehkäpä seuraavalla kerralla hankimme oikeasti valkoviiniä tai ainakin ostamme kuivaa siideriä, mutta herkkua tästä tuli jo nyt.
 
loraus öljyä
1 iso sipuli
2 porkkanaa
5 dl pitkäjyväistä riisiä
2 dl siideriä
1 litra vettä
3 rkl kanafondia
300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 pss pakasteherneitä
mustapippuria
valkosipulijauhetta
 
Silppua sipuli ja viipaloi porkkanat. Kuumenna vesi ja sekoita siihen kanafondi. Kuumenna toisessa kattilassa öljy ja kuullota sipulia ja porkkanaa tovi, lisää sitten myös riisi kuullottumaan. Kun riisi muuttuu läpikuultavaksi ja alkaa ritistä, lisää siideri sekoittaen samalla. Kun siideri on imeytynyt riisiin, ala lisätä kanafondilientä pari kauhallista kerrallaan, anna liemen imeytyä aina ennen seuraavaa lisäystä.
 
Paista broilerisuikaleet erillisessä pannussa. Kun riisi on miltei kypsää, lisää broileri ja herneet. Kun viimeinen liemilisäys on imeytynyt riisiin melkein kokonaan ja riisi on kypsää, mausta risotto ja jätä se kannen alla hautumaan hetkeksi.
 
Suosittelen!
                                                          - Meri