Joulua odotellessa minulla oli kova piparitaikinahimo ja siinä tilassa kohtasin tämän reseptin Kodin Kuvalehden numerossa 22/2015. Onneksi sopiva tilaisuus kakun leipomiseen ilmaantui pian. Kakku oli hyvää valmiinakin, mutta kaikkein parhainta se oli taikinavaiheessa - yhtä aikaa saattoi nautiskella todella maukasta suklaakakkutaikinaa ja piparitaikinaa! Toiseksi parhainta kakku oli vähän lämmitettynä vaniljajäätelön kanssa (kuten ystäväni totesi "jos Ben & Jerry's tekisi piparijäätelöä, se maistuisi tältä"). Pitkään pohdin, jaksanko tehdä tätä uudestaan ja päivittää ohjeen, mutta sitten aavistin taikinahimon valtaavan minut vielä tulevinakin vuosina, joten sitä odotellessa...

Alkuperäisen reseptin mukaan kakkuun menee 500 g (eli pkt) piparitaikinaa, mutta itse laitoin 2/3 paketista (1/3 taikinasta sai juuri sopivasti leivottua pellillisen pipareita) ja ajattelin, että puoli pakettiakin piparitaikinaa olisi riittänyt hyvin. Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa tehtiin koristeellinen kermapäällys, jonka jätin välistä kuljetustilanteen takia, mutta kirjaan sen tähän vastaisuuden varalle.

n. 250 g piparitaikinaa

150 g margariinia

150 g tummaa suklaata

2, 5 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

(2 dl vispikermaa vatkattuna

2 rkl tomusokeria

muutama valmis piparkakku

50 g tummaa suklaata sulatettuna)

Sulata rasva ja suklaa kattilassa sekoittaen, lisää sokeri ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita munat ja jauhot kattilaan. Paloittele puolet käytettävästä piparitaikinasta kuutioksi ja sekoita taikinaan. Laita irtopohjakakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja revi loput käytettävästä piparitaikinasta vuoan pinnalle. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia, kakun keskiosa saa jäädä kosteaksi. Anna jäähtyä.

(Mausta vispikerma tomusokerilla. Koristele jäähtynyt kakku kermavaahdolla, pipareilla ja sulatetulla suklaalla.)

                                                             -Mila