Tämä Pirkan tonnikalakastike oli menestys. Sitruuna maistuu ihanasti ja artisokansydämet sopivat ruokaan loistavasti. Tuplasimme alkuperäisen annoksen, mikä olikin viisasta, sillä herkkukastikkeen menekki oli suuri keskuudessamme.


1 iso sipuli tai 2 pientä
2-3 valkosipulinkynttä
2 tlk tonnikalapaloja vedessä
1 tlk artisokansydämiä öljyssä
2 tlk (yht. 1 kg) tomaattimurskaa (suolatonta)
0,5-1 dl vettä
1-2 sitruunan raastettu kuori
1-2 tl suolaa
mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Valuta tonnikala. Paloittele artisokat neljään osaan. Pese ja kuivaa sitruunat, raasta kuori.

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta noin viisi minuuttia. Lisää sitruunankuori, artisokat ja tonnikala. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla vielä muutaman minuutin ajan. Nauti pastan kera.

          - Meri