Tämä herkullinen resepti on viime joulun uutuuskirjasta Hyvää joulua. Kirjassa oli monia houkuttavia reseptejä ja tähänkin hankimme ainekset hyvissä ajoin ennen joulua. Joulu kuitenkin osoittautui erityisen runsassuklaiseksi, joten emme käyneet askartelemaan tätä vaan jäimme odottamaan parempaa hetkeä. Mikäpä olisikaan ollut parempi hetki kuin eilinen ystävänpäivä, sillä lopputulos oli makeaa ja vaaleanpunaista olematta ollenkaan siirappista! Resepti vaatii sen verran kärsivällisyyttä, että ensin valmistetaan popparit, sitten maustetaan ne ja lopulta tehdään suklaa, mutta vaiheet ovat nopeita ja tekeminen helppoa. Poppareita jää hieman maisteltavaksikin...

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl voita

1 rkl siirappia

2 tl sokeria

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

ripaus mustapippuria

n. 1 l maun mukaan suolattuja poppareita

- - -

400 g tummaa suklaata

n. 60-70 g valmiita maustettuja poppareita

100 g piparminttukarkkeja karkeana rouheena

Lämmitä rasvat kattilassa ja lisää siirappi, sokeri ja mausteet. Kääntele hetken aikaa lämmössä ja lisää sitten popparit. Sekoita mausteet tasaisesti poppareihin.

Sulata suklaa. Kaada popparit paperoituun vuokaan ja tasoita pohjalle. Kaada suklaa poppareiden päälle ja sekoita hieman, jotta suklaata on tasaisesti kaikkialla. Ripottele viimeisenä päälle piparminttukarkkirouhe ja painele sen verran, että se varmasti on kiinni suklaassa. Anna jähmettyä ja säilytä jääkaapissa.

                            -Mila