Tämän reseptin alkuperäisversio on Evitan mainiossa artikkelissa "Paisuu kuin kakkutaikina" (1/2011). Artikkelissa esiteltiin erilaisia kakkuvaihtoehtoja sekä kuorrutuksia ja sen kuvat herättivät minussa leipomishimon. Kun nyt samaan aikaan sattui pääsiäinen ja Merikin oli haaveillut tästä samasta reseptistä, niin tartuimme toimeen ja leivoimme tämän. Kakkua on hyvin murenevainen, mutta samalla myös herkullinen!
 
Kakku:
1 dl kuivattuja kirsikoita
1 dl rommia
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
2 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
100 g rouhittua tummaa suklaata
 
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl margariinia
0,5 tl kanelia
 
Tee ensin kakku: Leikkaa kirsikat pienemmiksi paloiksi (esim. neljään osaan) ja kaada kulhoon. Kaada päälle rommi ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti vuorotellen kuivat aineet, nesteet ja sattumat. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45-60 minuuttia.
 
Kakun jäähdyttyä tee kuorrutus: Kaada kerma ja sokeri kattilaan ja keitä välillä sekoitellen 10-30 minuuttia, kunnes tippa kinuskia jähmettyy kylmässä vesilasissa. Lisää margariini ja kaneli ja sekoita tasaiseksi. Valele kakun päälle.
 
                                                      -Mila