Juhlimme hiljattain rakkaani 30-v synttäreitä ja halusin paistaa hänelle aamupalaksi amerikkalaisia pannukakkuja. Vaihtelun vuoksi etsin uuden reseptin, ja tällä kertaa satuin löytämään hyvin yksinkertaisen ja helpon reseptin, jolla syntyi kauniita ja todella kuohkeita pannukakkuja. Pannukakut eivät ole kovin makeita, mikä sopii erinomaisesti, jos niiden kanssa aikoo tarjoilla esim. hilloa, jäätelöä, marjoja tai siirappia. Alkuperäinen resepti on osoitteesta www.bakeandparty.com, mutta lisäsin tähän vaniljasokeria antamaan makua. Pannukakkuja riittää kahdelle hyvin nälkäiselle tai kolmelle aika nälkäiselle.
 
1 muna
1,75-2 dl maitoa
2 rkl öljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
 
Vatkaa muna ja maito keskenään sekaisin. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Kuumenna paistinpannu. Isolle paistinpannulle mahtuu tekemään yhtä aikaa kolmea pannukakkua ja pienemmälle kahta. Levitä kuumalle paistinpannulle pieni nokare voita ja tipauta pieni kauhallinen taikinaa. Levitä taikinasta n. 0,5-1 cm paksuinen lettunen. Mikäli taikina tuntuu liian paksulta, lisää siihen tilkka maitoa. Tipauta pienen välimatkan päähän toinen annos taikinaa ja levitä taikinaa hieman. Kun ensimmäinen lettunen kuplii, voit kääntää sen ympäri. Levitä vielä kolmas annos taikinaa ja käännä sitten toinen lettunen, jonka pitäisi kuplia nyt. Käännä kolmaskin lettunen, kun se kuplii ja tarkista sitten ensimmäisen (ja hetken päästä toisen ja kolmannen) lettusen kypsyys. Kun lettunen on vaaleanruskea-ruskea, se on valmis ja sen voi nostaa lautaselle odottamaan tarjoilua.

                                                         -Mila