Tämän raparperipiirakan resepti periytyy lapsuuden kodistani ja mielestäni se on taivaallista. Pyrin syksyisin saamaan pakkaseeni litran pilkottua raparperia, jotta voisin kevään korvilla tehdä tätä piirakkaa ennen kuin on mahdollista saada tuoretta raparperia. Ajatus pakkasessa odottavista raparpereista kannustaa varsinkin niinä talvina kun kevät ei tunnu koittavan milloinkaan.

Pohjalle:
1 l raparperia pilkottuna
1,5 dl sokeria
2 tl perunajauhoja

Pinnalle:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl voisulaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja

Levitä raparperipalat voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle keskenään sekoitettu perunajauhosokeriseos. Anna raparperin hautua 15-20 minuuttia 175 asteisessa uunissa kannen tai folion alla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää seokseen voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina raparperien päälle tasaiseksi kanneksi ja ripottele päälle raesokeria. Paista 175 asteessa 25-35 minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
                                              -Mila