Tämä Valion marenkipassiorulla vaikutti jumalaiselta herkulta, ja sitä se olikin! Sovelsimme hieman ja vaihdoimme reseptin nektariinit passiohedelmiin. Jos ei jaksa tehdä rullaa, pelkkä täytekin toimii muuten ihanana rahkajälkkärinä!

marenkipohja:

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 dl (50 g) hasselpähkinärouhetta
0,75 dl perunajauhoja
ripaus suolaa

täyte:

2 prk (à 200 g) maustettua passiohedelmärahkaa
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
3-4 passiohedelmää

Paahda hasselpähkinärouhetta muutama minuutti 175-asteisessa uunissa. Vahdi pähkinöitä koko ajan, etteivät ne pala. Muutaman minuutin kuluttua pähkinät saavat vähän väriä ja uunista tulee paahdettu tuoksu. Laita sivuun jäähtymään.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää suola ja sokeri vähitellen. Jatka vatkaamista kunnes seos on kiiltävää ja jämäkkää. Lisää perunajauho ja hasselpähkinärouhe valkuaisvaahtoon. Sekoita varovasti.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Aseta marenkipohjan päälle puhdas leivinpaperi ja toinen pelti, kumoa pohja. Irrota pohjapaperi varovasti.

Vaahdota rahka ja kerma yhdessä. Mausta vaniljasokerilla. Halkaise passiohedelmät ja kaiva lusikalla hedelmäliha rahkaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esim. tomusokeria. Huomaa kuitenkin, että marenkipohja on sen verran makea, että täyte saa olla raikasta.

Levitä täyte pohjalevylle, jätä yläreunasta 5 cm tyhjäksi. Kääri varovasti tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Siirrä tarjoiluastiaan ja anna tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua.

                - Meri