Joskus lapsena minulta kysyttiin lempijouluruokaani ja vastasin sen olevan luumukonjakkijäädyke. Vastaus aiheutti ihmetystä ja hämmennystä - saako lapsi pitää alkoholilla maustetuista ruoista? Joka tapauksessani mielestäni moni alkoholi on parhaimmillaan maustamassa leivosta tai muuhun suuhun pantavaa. Luumukonjakkijäädykehän oli siis lapsuutemme perinteinen joulujälkiruoka, ja hyvältä se maistui tänäkin jouluna.

150 g kuivattuja luumuja
2-3 rkl konjakkia
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
2 munaa
0,5 dl sokeria
2 dl kermaa

Silppua luumut astiaan ja kaada päälle konjakki. Anna maustua. Kiehauta vesi ja sokerit ja lisää liemeen luumukonjakkiseos. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri sekä kerma vaahdoiksi. Sekoita keskenään munasokerivaahto, kermavaahto ja luumuliemi. Kaada jäädykevuokaan ja sekoita massa tasaiseksi (luumut tuppaavat painumaan pohjaan). Anna jäätyä yön yli. Ota esille 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.
                                                    -Mila