Tätä piirakkaa meillä tehtiin lapsuudessa aina syksyisin äidin tuodessa palstalta porkkanaa kotiin. Piirakka on mehevä ja maukas, eikä ollenkaan vaikeatekoinen. Porkkanapiirakkaa voi hyvin pakastaa, eikä edes kuorrutus kärsi siitä.

Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl (rypsi)öljyä
6 dl pieneksi raastettua porkkanaa

Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada uunipellille. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Kuorrutus:
n. 150 g sulatejuustoa
tomusokeria
vaniljasokeria
sitruunamehua

Sekoita erittäin miedolla lämmöllä sulatejuusto ja ehkä puolikas paketillinen tomusokeria. Kun kuorrutuksen paksuus tuntuu sopivalta (paksua, mutta juoksevaa) mausta seos vaniljalla ja sitruunalla. Kaada valmiin porkkanapiirakan päälle ja levitä hyvin nopeasti.
                                                   -Mila
- - -
edit: Käytä sulatejuustona mieluiten esim. Olympiaa tai Pirkan sulatejuustoa, Koskenlaskija on turhan voimakkaan makuinen päällykseen.

- - -

edit 29.10.2017

Teimme porkkanapiirakkaa gluteenittomana ja se onnistui mainiosti. Jauhojen vaihdon lisäksi huomasimme, että porkkanan ja öljyn määrää voisi vähentää hieman, koska gluteeniton jauhoseoksemme on tavallista rasvaisempaa eikä ime nestettä yhtä tehokkaasti. Gluteenittomana ainesosat menisivät siis näin:

Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 dl grov mixiä
1 dl perunajauhoa
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 dl (rypsi)öljyä
5 dl pieneksi raastettua porkkanaa