Tämä herkullinen kakku ja marengit vaativat vähän enemmän työtä, mutta ovat sen arvoista, sillä tämä on parhaita asioita, joita osaamme leipoa. Kakusta jää hieman yli marenkivaahtoa, josta saa paistettua herkullisen pellillisen suklaamarenkeja. Resepti on alunperin K-ruoka -resepti, mutta muokkailimme sitä hieman makuumme sopivaksi. 

 

gluteeniton piirakkapohja (tai kts. Mississippi Mud Pien resepti gluteenitonta murotaikinaa varten)

 

Täyte:

2 appelsiinin puristettu mehu, n. 2,5 dl

1 rkl appelsiinin raastettua kuorta

4 passionhedelmän hedelmäliha

1,5 dl sokeria

2,5 rkl maissitärkkelystä

4 kananmunan keltuaista

1 rkl voita tai margariinia

 

Marenki:

4 valkuaista

2,5 dl sokeria

0,75 tl kardemumma

(n. 50 g rouhittua suklaata, mariannemurskaa tms.)

(tummaa suklaata marenkien kuorruttamiseen)

 

Painele sulanut piirakkataikina irtopohjavuokaan. Laita hetkeksi jääkaappiin ja paista sitten 200 asteessa 10 minuuttia.

Sekoita kattilassa kaikki täytteen ainekset paitsi voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos muuttuu vaaleammaksi ja vaahtomaiseksi ja sakeutuu. Lisää voi ja sekoita. Jäähdytä sekoitellen kylmävesihauteessa. Kaada esipaistetun pohjan päälle, levitä reunoille asti.

Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri kolmessa erässä, vatkaa kunnes vaahto on kovaa. Lisää kardemumma ja sekoita. Levitä piirakan päälle vaahtoa niin että piirakka peittyy. Paista 200 asteessa keskitasolla kunnes marenki on saanut väriä, 10-20 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.

Sekoita loppuun valkuaisvaahtoon suklaarouhetta maun mukaan. Lusikoi kekoja leivinpaperille ja paista 100 asteessa 1-1,5 tuntia. Kuorruta jäähtyneet marengit halutessasi tummalla suklaalla.

                          -Mila & Meri