Minuun iski jälleen kerran vastustamaton himo leipoa suklaakeksejä, ja niinpä nämä herkut syntyivät. Mila tykästyi näihin kovasti, sekä maun että erityisen kuohkean ja rapean rakenteen puolesta. Esikuvana näille kekseille toimi Suklaaunelmat-kirjasta löytynyt resepti.
 
200 g margariinia
2,5 dl ruokokidesokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
5 dl kaurahiutaleita
hyppysellinen suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 rkl vahvaa kahvia
n. 200 g tummaa suklaata
n. 2 dl (cashew)pähkinöitä

Pilko pähkinät karkeaksi rouheeksi ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa n. viisi minuuttia, vahdi niitä tarkasti palamisen varalta.
 
Vatkaa margariini ja sokeri sauvasekoittimella. Lisää muna ja vatkaa taikina sauvasekoittimella tasaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
 
Sekoita eri kulhossa keskenään jauhot, leseet, hiutaleet, suola ja sooda. Yhdistä seos munavaahdon kanssa. Lisää taikinaan kahvi, pähkinät ja karkeasti rouhittu suklaa.
 
Ota taikinasta pellille noin ruokalusikallisen kokoisia kasoja ja taputtele ne litteiksi. Keksit leviävät uunissa aika lailla, joten jätä niille tilaa. Paista hieman vajaassa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Näiden keksien paistamisessa sai olla tarkkana, ne pyrkivät salakavalasti ruskettumaan liikaa ihan yhtäkkiä! Tämän ohjeen mukaan keksejä tuli aika reilu satsi, neljä pellillistä. Mutta se ei ollut liikaa...
 
Nämä olivat herkullisia keksejä, joissa oli maku kohdallaan ja ihanan ilmava ja rapea koostumus. Suosittelen lämpimästi!
                                                                              - Meri