Ajauduin tässä eräänä päivänä muisteloiden valtaan. Eräällä vanhalla ystävälläni oli muinoin tapana leipoa jumalaista mariannekääretorttua. Hänen reseptinsä levisi ystäväpiiriimme ja pian sitä leipoi yksi jos toinenkin tyyppi, minä mukaan lukien. Mainittu ystävä muutti toiseen kaupunkiin jo vuosia sitten. Kääretortun muistettuani halusin oitis tehdä sitä, mutta reseptin sijainnista minulla ei ollut aavistustakaan. Sukelsin siis internetin ihmeelliseen maailmaan, josta löysin Hellapoliisin ohjeen mariannekääretortusta. Se muistutti mielestäni alkuperäistä, joten leipaisin tortun kyseistä ohjetta mukaillen. Hyväähän siitä tuli. Jos löydän vielä joskus vanhan muistojen kultaaman reseptin, päivitän sen tänne...

 

Pohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte ja kuorrute:

2 dl kuohukermaa

2 dl maitorahkaa

1 pussi Mariannekarkkeja

vaniljasokeria

(sokeria)

tummaa suklaata

 

Vatkaa munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen. Levitä leivinpaperille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Vatkaa kerma ja sekoita siihen rahka. Murskaa makeiset ja lisää ne seokseen. Maista täytettä ja lisää sokereita tarpeen mukaan.

Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle täytettä ja rullaa kääretorttu. Levitä loppu rahkaseos valmiin tortun kuorrutteeksi. Kääretortun on hyvä antaa asettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Raasta tortun päälle suklaata juuri ennen tarjoilua.

- Meri