Meille oli tullut mökiltä pieniä harvennusporkkanoita, ja mietin niille järkevää käyttökohdetta. Uunissa sipuleiden sekä mausteiden kera paahdettuina porkkanoista tuli kerrassaan oivallisia. Seuraavalla kerralla ei tarvitse miettiä niin kauaa...
 
rypsiöljyä
n. 1 tl hunajaa
yrttisuolaa
mustapippuria
kuivattua timjamia
ripaus muskottipähkinää
sitruunamehua
2 sipulia
porkkanoita
 
Kuori porkkanat. Pienet porkkanat käyvät sellaisenaan, suuret leikataan muutamaan osaan. Lohko sipulit.
 
Lorauta reilusti öljyä uunivuokaan ja voitele sillä vuoan reunat. Sekoita öljyyn hunaja, sitruunamehu ja mausteet. Asettele porkkanat ja sipulilohkot vuoan pohjalle.
 
Kypsennä 200-225 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeähköjä.
 
Suosittelen!
 
                               - Meri