Rakastan manteleita, joten nämä kokonaan mantelijauheesta tehdyt biscotit ovat makuuni. Alkuperäinen resepti on löytynyt Antipastaa-blogista, alla oma hieman muokattu versioni.

3 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
1 dl kookossokeria (tai tavallista)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,25 tl ksantaania
0,5-1 tl kanelia
1 muna
(noin 1 rkl vettä)

kuorrutukseen tummaa suklaata


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikinasta on tarkoitus tulla hyvin tiivistä, mutta jos se on kerrassaan liian kuivakasta, lisää tilkka vettä. Muotoile taikinasta kaksi noin 3 senttiä leveää ja 1-1,5 senttiä paksua tankoa leivinpaperoidun pellin päälle.

Paista tankoja 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Varo polttamasta! Ota pois uunista ja alenna lämpöä 150 asteeseen. Leikkaa tanko vinoviipaleiksi. Anna palojen jäähtyä vielä hetki ja käännä ne leikkauspinta ylöspäin.

Paista biscotteja vielä 150 asteessa noin 10 minuuttia. Sammuta uuni ja avaa luukkua hieman, anna keksien kuivua jälkilämmössä vielä 15 minuuttia. Ota biscotit pois uunista ja anna niiden jäähtyä ja kovettua.


Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa ja dippaa biscotit siihen, anna jähmettyä huoneenlämmössä.

            - Meri