poropihvi-normal.jpg

Kaipasimme itsenäisyyspäiväksi myös jotain uutta ja juhlavaa ruokaa, joten päädyimme kokeilemaan toistakin K-ruoka -lehden (12/12) reseptiä. Kuivattujen sienien kanssa askarteleminen oli hauskaa ja jännittävää ja pihveistä tuli erinomaisia!

240 g porojauhelihaa (pakaste)
25 g (1 pss) kuivattuja kanttarelleja
3 dl vettä
1 dl korppujauhoja
140 g pekonia
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl timjamia
0,5 tl mustapippuria

Sulata jauheliha. Liota sieniä puoli tuntia - tunti kylmässä vedessä. Siivilöi liotusvesi talteen ja valuta sienet. Sekoita veteen korppujauhot ja anna turvota. Kuutioi sienet, pekoni ja sipuli. Ruskista pannulla ensin pekonia, lisää sitten sipulit ja sienet. Hauduta hetki kannen alla ja anna jäähtyä hieman. Sekoita sulanut jauheliha, paistetut ainekset, korppujauhot ja muna keskenään. Mausta ja sekoita massa tasaiseksi. Muotoile leivinpaperoidulle pannulle pihveiksi. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
                                                                        -Mila