Kokeilimme uudenlaista, maustettua omenasosetta Ann-Kristin Hallgrenin Kakut ja muut omenaherkut -kirjaa mukaillen. Alkuperäisreseptiin olisi tullut voitakin, mutta sen me jätimme pois, kun emme uskoneet omenasoseen voita kaipaavan. Meidän versiomme on tällainen:
 
0,5 kg kuorittuja omenia, joista on siemenkota poistettu
0,5 dl appelsiinituoremehua
0,25 dl Cointreau-likööriä (tai muuta sitruslikööriä tai konjakkia…)
0,25 dl (hedelmä-) sokeria
 
Lohko omenat ja keitä ne pehmeiksi miedolla lämmöllä kattilassa kannen alla. Sekoittele välillä. Lisää loput ainekset ja nosta lämpöä. Keitä sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Pakasta jäähtynyt sose sopivina annoksina, ellet käytä sitä heti.
 
Ohjeessa omenoita ei soseutettu erikseen, mutta kyllä ne aika lailla muussiksi menivät keittämisen aikana. Jos halutaan hienojakoisempaa sosetta, niin tuloksen voi toki viimeistellä tehosekoittimella.
 
Soseesta tuli oikein herkullista, taidanpa tehdä tätä lisääkin sitten kun omenoiden kanssa iskee taas runsaudenpula…
 
                                                   - Meri