Olen kerran saanut maistaa amerikkalaista klassikkoleivosta red velvet -kakkua, joka on todella hyvää. Löysin sille reseptin kuppikakkukirjastamme (Ihanat kuppikakut) ja halusin kokeilla sitä heti tilaisuuden tullen, eli pullavuoron koitettua lukupiirissä. Lievästi kapinallisena en kuitenkaan jaksanut hankkia punaista väriainetta, joten näistä tuli ihan tavallisen suklaamuffarin näköisiä. Maku oli kohdallaan, nämä oli muhevia ja ihanan makuisia, mutta yllättäen eivät maistuneet tunnistettavasti samalta kuin aiemmin maistamani kakku. Ehkä kokeilen myöhemmin jotain toista red velvet -ohjetta, mutta näitä tehdään varmasti toistekin, erityisesti hyvin yhteensopivan pohjan kuohkeuden ja päällyksen täyteläisyyden ansiosta. Resepti oli sellaisenaan toimiva, tuplasin vain taikinan koon, sillä alkuperäisellä ohjeella muffinseja syntyi surullisen vähän.

 

Pohja:

2 tl viinietikkaa

2 tl ruokasoodaa

6 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

4 tl vaniljasokeria

0,75 tl suolaa

3 dl sokeria

3 dl öljyä

2 munaa

3 dl piimää

 

Päällyste:

150 g maustamatonta tuorejuustoa

75 g margariinia

n. 7,5 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

 

Sekoita sooda ja etikka ja anna kuohahtaa hetken. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri, piimä, munat ja öljy keskenään. Lisää käännellen kuivat aineet ja etikkasooda. Sekoita varovaisesti tasaiseksi ja jaa paperivuokiin. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Paistoajan kanssa saa olla tarkkana, muffinsit ovat yhdellä hetkellä aivan raakoja ja hetkessä läpikypsiä.

Vatkaa voi ja tuorejuustoa keskenään, lisää sokerit ja vatkaa vielä muutama minuutti. Mikäli kuorrute jää liian valuvaksi, jäähdytä sitä hetki ennen kuorruttamista. Kuorruta kuppikakut vasta kun ne ovat täysin jäähtyneitä.

-Mila