Herkullinen salaatinkastike, jonka ohjeen sain monta vuotta sitten Uudenkaupungin Kukkamessuilla yrttiluennolla. Tähän saa upotettua todella suuren määrän yrttejä, ja maku vain paranee. Kastike säilyy kuulemma hyvin jääkaapissa, parikin kuukautta. Tosin meillä se aina syödään nopeammin, joten omaa kokemusta tästä ei ole. Mila nauraa, kun nuolen lautasen salaatin syötyäni.


2 dl rypsiöljyä
noin 1 rkl sitruunamehua tai parin limen mehu
noin 1 tl hunajaa
loraus etikkaa, esim. balsami- tai omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
vähintään kaksi isoa kourallista tuoreita yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa, timjamia, ruohosipulia (pelkällä persiljallakin tulee hyvää, ei tarvitse käyttää montaa yrttiä)

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, etikkaa, hunajaa tai sitruunamehua.

     - Meri