944662.jpg

 

Milan synttäreiden kunniaksi tein mökkilomallemme tällaisia herkkuja.

 

200 g mantelimassaa

150 g tummaa suklaata

100 g maitosuklaata

1,5 dl kuohukermaa

1 tl hunajaa

50 g huoneenlämpöistä margariinia (puhdasoppinen käyttäisi voita)

1,5 rkl  rommia

 

maito- ja tummaa suklaata kuorruttamiseen

 

Peitä nelikulmaisen vuoan pohja leivinpaperilla. (Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan kooksi 20 x 20 cm, minulla oli käytössä huomattavasti pienempi astia, mutta tryffeleistä tuli ihan kivan kokoisia.) Kaaviloi mantelimassa saman kokoiseksi, ohueksi levyksi ja nosta vuoan pohjalle.

 

Hienolla suklaa veitsellä melko hienoksi rouheeksi ja kaada kulhoon. Kiehauta kerma ja hunaja ja kaada kiehuvana suklaan päälle. Sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut ja lisää samalla voi pieninä nokareina. Sekoita tryffeliseos hyvin sileäksi ja kiiltäväksi seokseksi ja lisää siihen lopuksi myös rommi. Levitä tryffeliseos vuokaan ja jäähdytä sitä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

 

Leikkaa tryffelimassa pieniksi neliöiksi. Sulata kuorrutussuklaa mikrossa ja kasta tryffelit siihen. Koristele halutessasi, itse käytin noita nonparelleja. Jäähdytä ja säilytä kylmässä.

 

Tryffelien askarteleminen on melko työlästä, varsinkin jos ne kuorruttaa suklaalla kuten nämä rommitryffelit. Mutta oli se vaivan arvoista! Nämä olivat todella ihania, vähän niin kuin aiemmin tekemämme rommisuklaakakku hiotussa muodossa.

Suosittelen!

                                             - Meri