Tämä kookosmuffinien ohje on alunperin Kotilieden Jouluelämää-lehdestä (2013). Usein himoitsemme näitä joululehtien leivonnaisia, mutta niitä ei millään ehdi joulutohinoissa kokeilla. Tänä vuonna halusimme kuitenkin juhlia seikkailuun lähtevää ystävää joulunaikaan ja siihenhän nämä sopivat erinomaisesti. Kuorrutuksessa lähdimme eri linjoille alkuperäisen reseptin kanssa ja improvisoimme kuorrutuksen ilman ohjetta, joten allaolevat määrät ovat korkeintaan suuntaa-antavia – elleivät jopa harhaanjohtavia. Muffinsit olivat kuorrutuksineen herkullisia!

 

100 g öljyä (noin desi)

2 dl maitoa

2 munaa

1,5 dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

0,75 dl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

130 g Daim-suklaata

 

kuorrutus:

2-3 rkl keijua

1 dl kookoshiutaleita

1 dl tomusokeria

sitruunamehua

 

Sekoita maito öljyyn. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita maitoseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon siivilän läpi. Rouhi suklaa reilun kokoisiksi paloiksi ja lisää taikinaan.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Hiero keiju ja kookoshiutaleet kulhossa. Lisää tomusokeria ja sitruunamehua, kunnes koostumus ja maku ovat kohdillaan. Valmis kuorrutus on kohtuullisen jähmeää. Levitä kuorrutus jäähtyneille muffinseille.

 

             - Meri & Mila