Kuulin ystäviltäni tästä hämmästyttävästä banaanilettukonseptista, joka oli herättänyt laajalti ihastelua myös bloggareiden piirissä. Idea on yksinkertainen: banaaneja ja munia vatkaamalla saa aikaan suunnattoman terveellisen ja suurinpiirtein lettutaikinan kaltaisen massan, josta voi paistaa amerikkalaistyyppisiä pannareita. Alunperin ohje vaikuttaa olleen Fit-lehdessä 6/13. Kokeilimme reseptiä ensin alkuperäisenä versiona, mutta puolet taikinasta paistettuamme totesimme lettujen olevan kyllä hyviä, mutta sen verran hajoavia, että lisäsimme ropauksen jauhoja. Paistettavuus parani huomattavasti jo pienellä määrällä!

3 banaania

4 munaa

(ripaus leivinjauhetta

ropaus jauhoja

kardemummaa, kanelia tai muuta maustetta maun mukaan)

Sekoita sauvasekoittimella banaanit ja munat, lisää halutessasi leivinjauhetta, jauhoja ja mausteita. Anna turvota hetken verran. Paista pannulla pieniä lettusia (palavat helposti, miedot lämpötilat ovat suositeltavia). Erityisen hyvin nämä toimivat mustikkahillon ja sitruunahunajan kanssa!

                                      -Mila