Teimme itsellemme viikonloppuherkuksi banaanisuklaakakun Gluteenitonta leivontaa -lehden ohjeella (1/2016). Tehostimme kakun herkullisuutta kookoskinuskikuorrutteella, joka sopikin kakkuun erinomaisesti. Kakku itsessään oli varsin onnistunut, maultaan hyvä ja rakenteeltaan pumpulinkevyt. Olisi varmasti maistunut ilman kuorrutettakin, mutta kyllähän kinuski aina kakun kruunaa. Vaihtoehtoisesti tähän sopisi myös suklaakuorrutus.

 

3 munaa

2 dl sokeria

1 dl maustamatonta jugurttia tai piimää

50 g öljyä

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl soodaa

1,75 dl perunajauhoja

1 banaani soseutettuna

 

kookoskinuski:

2 dl kookoskermaa

1 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jugurtti ja öljy sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää soseutettu banaani. Voitele kakkuvuoka ja leivitä se kookoshiutaleilla, kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

Mittaa kookoskinuskia varten kattilaan kookoskerma ja sokerit. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele hiljaksiin kunnes seos sakenee. Anna kinuskin asettua hetki ennen kuin kaadat sen kakun päälle.

 

                              - Meri