1013678.jpg

Olen tehnyt hiljattain pari kertaa näitä leivoksia soveltaen erästä löytämääni reseptiä. Ne olivat jo ensimmäisellä kerralla hyviä, mutta toisella leipomiskerralla näistä tuli aivan mahtavia. Opin, että paistoaikaa on tarkkailtava haukkana - jos browniet kuivuvat liikaa, ne eivät ole parhaimmillaan. Näitä on helppo tehdä valmiiksi pakkaseen vieraita varten, ne ovat ihania vielä sulatettuinakin. Käytin leivontaan Pandan tummaa suklaata, jota me käytämme miltei aina leipoessamme. Suklaa voi kuitenkin toki olla mitä tahansa muutakin: olen jo ehtinyt haaveilla brownies-erästä, johon käyttäisin sattumasuklaana Marianne-levyä...

2 dl mantelirouhetta
200 g voita tai margariinia
300 g tummaa suklaata
4 munaa
4 dl sokeria (2 dl hedelmäsokeria ja 2 dl ruokokidesokeria)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sulata rasva kattilassa ja sekoita siihen 200 g suklaasta rouhittuna. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää munaseokseen. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos ja mantelirouhe. Leikkaa loput 100 g suklaata pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan.

Kaada taikina uunipellille ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Browniet saavat jäädä hitusen tahmeiksi, kuivina ne eivät ole aivan niin hyviä kuin voisivat. Kun paistos on hieman jäähtynyt, leikkaa se sopivan kokoisiksi palasiksi.

                                                                                 - Meri

edit: Kuvassa brownies taikinasta on tehty kakku, jolla juhlitaan muutamia syntymäpäiviä.