Hankin tässä hiljattain itselleni traktorikortin. Koska kaikista pienistä asioista on syytä ottaa ilo irti, juhlistimme tapausta tällaisella traktorikakulla. Raparperisacherin alkuperäisen ohjeen löysimme Pirkasta (3/2008).
 
POHJA
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150g margariinia
2 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
 
KOSTUTUS
omenatuoremehua
 
TÄYTE
2 dl vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria
hedelmäsokeria
n. 400 g/ 9 dl raparperinpaloja (pakasteesta otettuja)
n. 3 rkl intiaanisokeria
1,5 rkl sitruunamehua
hiven kanelia
 
KUORRUTUS
1 dl kermaa
200 g suklaata
 
KORISTELU
1 pss ranskanpastilleja
1 pss Pirkan raesekoitusta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita maito siihen. Lisää jäähtynyt rasvaseos vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
 
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.  (Minulla kypsyminen taisi viedä jonkin verran oletettua kauemmin.)  Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
 
Keitä raparperinpaloja intiaanisokerin kanssa kunnes saat niistä sopivan kiinteää sosetta. Mausta sose sitruunamehulla ja kanelilla. Anna soseen jäähtyä. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla ja maun mukaan hedelmäsokerilla.
 
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros omenamehulla. Levitä pohjalle puolet raparperisoseesta ja kermavaahdosta. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy kakun päälle ja kostuta se huolella. Peitä kakku kelmulla ja anna sen kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.
 
Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja sekoita joukkoon pieneksi paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista. Levitä kuorrutus kakun päälle. Kun kuorrute on hieman jähmettynyt, koristele kakku karkeilla.
 
Kakusta tuli kerrassaan herkullinen, suosittelen!
                                                            
     - Meri