Meille tupsahti taannoin pari mojovaa kesäkurpitsaa. Täytettyinä niistä syntyi oivallista herkkuruokaa. Valmistin kesäkurpitsat Soppa 365-sivuston reseptiä mukaillen.


2 isoa kesäkurpitsaa
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
öljyä
400 g jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
1 pieni mieto chili
400 g tomaattimurskaa
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
oreganoa
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
2,5 dl juustoraastetta


Halkaise kesäkurpitsat. Koverra terävällä veitsellä kurpitsojen sisus irti siten, että reunoille jää vajaa sentti. Leikkaa sisus pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä pari minuuttia. Purista joukkoon valkosipuli. Lisää kurpitsanpalat ja hetken päästä jauheliha, paista kypsäksi. Mausta paprikalla ja chilillä.


Lisää pannulle tomaattimurska, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin vartti. Lisää sokeri, suola, oregano, pippuri sekä persilja.


Voitele kesäkurpitsat öljyllä ja esikypsennä niitä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota kurpitsat uunista ja täytä ne kastikkeella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Laita kurpitsat uuniin vielä noin vartiksi, kunnes juusto on saanut hieman väriä.

- Meri