Suurena kaalin ystävänä olen toki tehnyt kaalipataa aiemminkin, mutta täältä resepti on puuttunut. Oli korkea aika korjata tämä asia, onhan kyseessä mitä maukkain ja parhain ruoka. 


tilkka öljyä

2 sipulia

muutama valkosipulinkynsi

400 g jauhelihaa

1 tl suolaa

mustapippuria

2 tl meiramia

2-4 porkkanaa

n. 800 g kaalia

pari ruokalusikallista siirappia

1 dl kypsentämätöntä riisiä

1 kasvisliemikuutio

6 dl vettä

Silppua sipuli ja kuullota sitä tovi öljyssä isolla pannulla. Purista valkosipuli ja lisää se pannulle. Lisää jauheliha. Kun jauheliha on kypsää, mausta se suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Lisää viipaloidut porkkanat. Silppua kaali. Säästä siitä pieni osa ja lisää loput pannulle, mausta koko komeus siirapilla. Anna hautua hetken verran. Voitele uunivuoka tai -vuoat (meillä tarvittiin kaksi Uunikokkia) ja levitä riisi niiden pohjalle. Kauho kaaliseos vuokiin. Levitä vuokien pinnalle ohut kerros säästämääsi puhdasta kaalisilppua. Valmista kasvisliemi liuottamalla liemikuutio kiehuvaan veteen ja kaada liemi vuokiin. Kypsennä puoli tuntia ilman kantta 250 asteessa, hauduta sitten tunti pari 125-150 asteessa kannen kera. Anna padan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

- Meri