Tein täksi jouluksi porkkanalaatikkoa itse ensimmäistä kertaa elämässäni. Ohjenuorana käytin Kotiruoka-kirjan reseptiä, jota muunsin hieman. Laatikosta tuli oikein hyvää, teemme varmaan samalla ohjeella ensi joulunakin!
 
1 dl puuroriisiä
3 dl vettä
2,5 dl maitoa
n. 500 g porkkanoita
n. 1 tl suolaa
n. 2 rkl siirappia
1 kananmuna
hiven valkopippuria ja muskottipähkinää
 
pinnalle korppujauhoja ja voita tai margariinia
 
Keitä riisit vedessä. Lisää maito, kun kaikki vesi on imeytynyt riiseihin. Hauduta puuroksi (noin 35 minuuttia). Raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste jäähtyneeseen puuroon ja sekoita joukkoon myös muut ainekset.
 
Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi pieniä rasvanokareita. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia.
 
Hyvää tuli!
                                                - Meri