Käden käänteessä valmistuva tuhdin suklainen brownie - uhka vai mahdollisuus? Oli miten oli, tämä herkku sopii juuri passelisti äkilliseen herkkuhimoon. Täydellistä vaniljajäden kanssa! Jos gluteenittomuudelle ei ole tarvetta, kaikki jauhot korvataan neljällä ruokalusikallisella vehnäjauhoa. Taikinaan voi lisätä esimerkiksi pähkinöitä, suklaahippuja tai pakastemarjoja (mikä lisää hieman kypsennysaikaa). Alkuperäinen resepti täältä.


2 rkl sulaa margariinia

2 rkl mantelimaitoa, vettä tai maitoa

0,25 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

2 rkl kaakaojauhetta

3,5-4 rkl (kookos)sokeria

2 rkl mantelijauhetta

1 rkl kaurajauhoa

1 rkl perunajauhoa


Lisää mukiin tai kulhoon margariini, vesi tai maito, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa sekaisin. Lisää kaakaojauhe, sokeri ja jauhot, sekoita. Tarkista maku ja lisää makeutusta tarvittaessa. Kypsennä mikrossa täydellä teholla noin minuutti. Keskiosa saa jäädä valuvaksi, älä kypsennä liikaa! Nauti sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

                         - Meri