Aloin jostain syystä pohtia eräänä iltana sitä, että me emme juuri koskaan tee tavallisia mokkapaloja. Tietysti aloin oitis himoita tuota unohdettua perusleipomusta, ja kun aineksetkin olivat käden ulottuvilla, ryhdyin toimeen. Löysin tämän houkuttelevan ohjeen Even blogista. Alkuperäisohjeessa oli kahvin ja maidon asemesta käytetty desi piimää, jota meiltä ei leivontahetkellä löytynyt, vaikka luulen että se olisi antanut leipomukseen kivan maun. Minun tarkoituksenani oli käyttää piimän asemesta kahvia, jota ei taikinaan riittänytkään ihan niin hyvin kuin olin kuvitellut. Siksi jouduin jatkamaan kahvia maidolla, siitä tuo puolikkailla deseillä leikkiminen…mutta se desi nestettä voi tosiaan olla piimää, maitoa tai kahvia, ihan miten tykkäätte.
 
Ja kyllä, niitä himoittuja mokkapaloja oli mukava syödä pitkästä aikaa :)
 
Pohja
5 dl intiaanisokeria
4 dl jauhoja
reilu 1 dl kauraleseitä
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
100 g margariinia
n. 1 dl rypsiöljyä
3-4 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl vahvaa kahvia
0,5 dl maitoa
2 kananmunaa
 
Kuorrutus
5 rkl kahvia
50 g margariinia
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria  
4-5 dl tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, leseet, vaniljasokeri ja sooda). Sulata margariini, lisää siihen vesi, kaakaojauhe sekä suola ja kiehauta seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää taikinaan kahvi ja maito. Kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt, sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
 
Sulata margariini ja sekoita siihen muut aineet. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneelle pohjalle.
 
Lopputulos oli ihanan mehevä ja täyteläinen, suosittelen!
 
                                                                                - Meri