Halusimme kokeilla tätä kiinnostavaa K-ruoan reseptiä. Ruoasta tuli varsin herkullista, mutta se kaipasi enemmän mausteita kuin alkuperäisohje antoi ymmärtää. Alla oma hieman rukattu reseptimme.


2 tlk tonnikalaa vedessä
2 valkosipulinkynttä
2 tlk tomaattimurskaa
1 prk Pirkka punaista pestoa
suolaa
n. 1 rkl soijakastiketta
pari rouhaisua mustapippuria
mausteita, esim.
1 tl paprikajauhetta
1-1,5 tl tandoorimaustetta
500 g gluteenitonta makaronia (esim. Mamy riisimakaronia)
150-250 g juustoraastetta


Valuta tonnikalapurkit. Hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipuli öljyssä kattilassa tai isossa kasarissa. Lisää pesto, tomaattimurska, tonnikala ja mausteet. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä miltei kypsäksi. Valuta pasta hyvin ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kauho seosta voideltuun uunivuokaan, ripottele juustoraastetta sekä väliin että päälle. Käytimme kahta Uunikokki-vuokaa. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.

            - Meri & Mila