Valmistusaika noin 1½ tuntia, yksi uunipellillinen
Muruseos
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita tai margariinia
Pohjataikina
noin 2/3 osaa muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte
1 l raparperipaloja, omenaa tai marjoja
2 tlk maitorahkaa ( 2 x 250g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle 1/3 Muruseoksesta
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.
Jaa seos kahteen kulhoon. Käytä suurin osa muruseoksesta pohjataikinaan.
Jätä noin kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan varattuun muruseokseen piimä ja muna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle
3. Ripota pinnalle noin litra raparperi- tai omenapaloja, tai marjoja.
4. Sekoita rahka, sokeri ja munat sekä vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle muruseos
ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
- Meri
Kommentit