Olemme äitini ja kälyni kanssa kyläilemässä Pohjois-Karjalassa mummoni luona, ja meiltä tilattiin tämän ohjeen mukaan tehty raparperipiirakka. On kuulemma erinomainen resepti. Niinpä teimme kolmistaan kyseisen piirakan, joka on tällä hetkellä vielä uunissa. Mausta en näin ollen osaa sanoa vielä mitään, mutta herkulliselta se ainakin näyttää ja tuoksuu taivaalliselta.
 

Valmistusaika noin 1½ tuntia, yksi uunipellillinen

Muruseos

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita tai margariinia

Pohjataikina

noin 2/3 osaa muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte

1 l raparperipaloja, omenaa tai marjoja
2 tlk maitorahkaa ( 2 x 250g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Pinnalle 1/3 Muruseoksesta

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.
Jaa seos kahteen kulhoon. Käytä suurin osa muruseoksesta pohjataikinaan.
Jätä noin kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan varattuun muruseokseen piimä ja muna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle
3. Ripota pinnalle noin litra raparperi- tai omenapaloja, tai marjoja.
4. Sekoita rahka, sokeri ja munat sekä vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle muruseos
ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

                  - Meri