Tässä on toinen herkku, jota leipoessamme sovelsimme Ann-Kristin Hallgrenin kirjaa Kakut ja muut omenaherkut. Näistä sitruuna-omenamuffinsseista tuli aivan ihania, vaikka sitruunaa olisi sietänyt olla hieman enemmänkin. Ensi kerralla taidammekin lisätä taikinaan sitruunamehua. Mutta kerrassaan herkullisia näistä tuli jo näin:
 
0,5 dl (ruokokide-) sokeria
3 dl omenakuutioita
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 dl (rasvatonta) maitoa
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,25 dl rypsiöljyä
 
tomusokeria koristeluun
 
Sulata 0,5 dl sokeria omenakuutioiden kanssa kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää raastettu sitruunankuori. Vatkaa maito ja kananmuna sekaisin. Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää joukkoon munamaito ja öljy. Lisää omenakuutiot taikinaan.
 
Jaa taikina muffinssivuokiin. (Täytä vuoista vain kaksi kolmannesta.) Olemme käyttäneet Pirkan Amerikan muffinivuokia, jotka olemme havainneet hyviksi ja tukeviksi.
 
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sirota jäähtyneiden muffinssien päälle halutessasi tomusokeria.
 
Suosittelen!
                                        - Meri