Saimme joululahjaksi Patricia Lousadan Ihana suklaa -reseptikirjan ja halusimme päästä kokeilemaan sen houkuttelevia ohjeita.  Loistava tilaisuus tuli, kun eräs ystävämme vieraili luonamme synttäreidensä jälkeisenä päivänä. Tilanne vaati luonnollisestikin kakkua! Ohje oli todella hyvä, vaikka hieman muokkasimmekin sitä mieleiseksemme.
 
Pohjaksi annos (gluteenitonta) murotaikinaa, esim.:
100 g rasvaa
0,75 dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja/gluteenitonta jauhoseosta
 
Moilasen valmis gluteeniton murotaikina (470 g) toimi erinomaisesti.
 
Täyte:
125g rasvaa
50 g tummaa suklaata rouheena
6 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
3 munaa
3 dl sokeria
3 rkl smetanaa
3 rkl siirappia
1 tl vaniljasokeria
 
koristeluun tomusokeria
tarjoiluun vaniljajäätelöä
 
Tee ensin pohja:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa seosta vielä hetki. Lisää viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita massa varovaisesti tasaiseksi. Painele massa jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
 
Täyte:
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita siihen suklaarouhe, kaakaojauhe ja kahvi. Jätä seos hetkeksi jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita vaahtoon loput täytteen ainekset. Lisää viimeisenä suklaalieju ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte murotaikinalla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa 35-45 minuuttia. Paistamisen aikana täyte paisuu ja sen pinnalle muodostuu kuori. Valmis kakku on hieman hölskyvä, muttei nestemäisen oloinen. Sihtaa kakulle tomusokeria ennen tarjoilua.
 
Kakun voi tarjoilla lämpimänä, jolloin suklaatäyte muodostaa kuuman ja valuvan suklaakastikkeen jäätelölle tai jääkaappikylmänä, jolloin kakku on hyytynyt, mutta edelleen äärimmäisen maukas.
 
                                             -Mila