marengit.jpg

Olemme usein iskeneet silmämme (ja hampaamme) houkutteleviin, suklaaraitaisiin jättimarenkeihin. Nyt kokeilimme vihdoin niiden valmistamista itse. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun valmistin 'kuumaa' marenkia. Olen aiemmin oudoksunut marengin vatkaamista vesihauteessa, mutta se sujui ongelmitta. Vesihauteessa marengista tulee tiiviimpää ja kovempaa kuin tavalliseen tapaan valmistettaessa.

4 valkuaista

reilu 2 dl sokeria

noin 80 g tummaa suklaata

Kaada valkuaiset ja sokeri metallikulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen poreilevan kattilan päälle. Kulhon pohja ei saa koskea veteen. Vatkaa seosta viidestä kymmeneen minuuttia. Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Valmis marenki pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.

Sulata suklaa mikrossa ja anna sen jäähtyä hetki. Kaada suklaa marengin joukkoon ja sekoita pari kertaa kevyesti, jotta suklaa jää erillisiksi raidoiksi. Lusikoi taikina leivinpaperille isoiksi keoiksi, taikinasta tulee noin kahdeksan marenkia.

Kypsennä noin 100 asteessa tunti pari, kunnes marengit ovat enimmäkseen kuivia. Ne saavat jäädä keskeltä tahmeiksi.

- Meri