Tein tässä eräänä päivänä mielestäni varsin hyvää intialaistyyppistä kastiketta. Nautimme kastiketta mung-pavun itujen kera, ne olivat mukava tuore ja raikas lisuke tähän. Myös raitatyyppinen jogurttipohjainen lisuke sopisi tähän varmasti.

 

öljyä

1–2 sipulia

muutama valkosipulinkynsi tai valkosipulijauhetta

300 g marinoimattomia kanasuikaleita

2,5 tl korianterijauhetta

1,5–2 tl garam masalaa

1 tl kurkumaa

parin sentin pala inkivääriä raastettuna

1 rkl tummaa sokeria

500 g tomaattimurskaa

1–1,5 dl punaisia linssejä

1 tl suolaa

makeaa chilikastiketta (tai hienonnettua chiliä)

soijakastiketta

4 dl kookosmaitoa

 

Kuumenna öljy ja lisää korianteri, garam masala, kurkuma, inkivääri ja sokeri. Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä kanasuikaleet. Kun kana on kypsää, lisää tomaattimurska ja kuumenna seos. Lisää huuhdellut linssit, suola, chilikastike ja loraus soijakastiketta. Sekoita hyvin ja lisää kookosmaito. Keittele hiljalleen noin kymmenen minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista maku, lisää mausteita tai soijakastiketta tarvittaessa. Tarjoile hyvän riisin kera.

 

- Meri