Tämä kullanarvoinen ohje löytyi Marjo Jokisen ja Leila Kekkosen kirjasta Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia. Pikkuleivissä on upea kinuskinen maku ja ne valmistuvat nopeasti vähällä vaivalla.
75 g margariinia
50 g mantelijauhetta
50 g mantelirouhetta
1 dl sokeria
1 rkl gluteenitonta jauhoseosta (Semperin hienoa)
2 rkl kuohukermaa
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Nostele taikinasta pieniä nokareita leivinpaperille. Pikkuleivät leviävät hurjasti. Paista 200 asteessa viitisen minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä. Paiston kanssa saa olla tarkkana: pikkuleivät jäävät helposti pehmeiksi, mutta toisaalta sopivasta kypsyydestä on lyhyt matka palamiseen. Jäähdytä ritilän päällä.
- Meri
Kommentit