Tässä taas yksi omenaherkku, jota tehdessäni seurailin Ann-Kristin Hallgrenin Kakut ja muut omenaherkut –kirjan ohjetta. Milan mielestä nämä olivat suorastaan parhaita tänä syksynä tekemistämme omenamuffinsseista… Käytimme Valkeaa kuulasta, joka sopi tähän reseptiin hyvin, omenapalat erottuivat ihanan kirpsakoina. Tehdään varmasti toistekin.
 
1,5 dl (rasvatonta) maitoa
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 dl (ruokokide-) sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl rypsiöljyä
reilu 3 dl omenakuutioita
hieman sitruunamehua
n. 100 g tummaa suklaata
 
Vatkaa maito ja kananmuna keskenään. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa ja lisää ne ja öljy maitoseokseen. Sekoita taikinaan vielä karkeaksi rouhittu suklaa sekä omenanpalat, joiden päälle olet pirskottanut sitruunamehua.
 
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Lopputulos oli erittäin herkullinen, suosittelen!
 
                                                      - Meri