Meille tuli perjantaina vieraita, ja sen kunniaksi teimme tätä mustikkapiirakkaa. Pullapohjan tein Tommipullataikinasta ja täytteen Milan ohjeen mukaisesti.

 

Pullapohja:

 

3 dl vettä

vajaa 100 g Sinistä keijua

n. 1 rkl kardemummaa

1 dl ruokokidesokeria

1 pussi kuivahiivaa

n. 1 dl vehnäleseitä

n. 500 g vehnäjauhoja

 

Mustikkatäyte:

 

1 litra mustikoita

1,5 dl sokeria

3 rkl perunajauhoja

 

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen kardemumma, sokeri ja kuivahiiva jauhojen mukana. Lisää leseet ja jauhoja tarpeen mukaan. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta, lisää Keiju vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

 

Murskaa mustikat ja sekoita niihin sokeri sekä perunajauhoja sen verran, että sose kiinteytyy hieman.

 

Kaaviloi pullataikina hieman peltiä suuremmaksi neliöksi ja kohota sitä tovi pellillä. Kaada sitten mustikkatäyte pullapohjalle ja kääntele pohjan reunoja täytteen päälle.

 

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

Hyvää tuli!

           

                                           - Meri