rockyroadfudge-normal.jpg

 

Edelleen Johan Åkerbergin Suklaakirjan lumoissa halusimme kokeilla myös tätä fudge-ohjetta. Fudge sinällään oli aika tahmeaa (täytyi säilyttää jääkaapissa) ja kondensoidun maidon maku maistui turhan vahvana. Sen sijaan täyteaineiksi keksimme todella hyvän yhdistelmän, jota varmaan tullaan hyödyntämään jatkossakin rocky road -resepteissä.

 

3,5 dl tummaa suklaata palasina

1 prk kondensoitua maitoa

2 rkl voita

3 + 1 dl pieniä vaahtokarkkeja

2 dl suolapähkinöitä

1 dl pähkinöitä (suurena murskana)

1 + 1 dl marie-keksejä tms. (murskana)

1 dl riisimuroja

 

Sekoita suklaa, maitotiiviste ja voi kulhossa. Nosta vesihauteeseen ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon täyteainekset (vaahtokarkit kannattaa lisätä viimeisenä, etteivät ne sula. Levitä seos leivinpaperoituun astiaan ja ripottele päälle koristeeksi vaahtokarkkeja ja keksimurskaa. Anna jähmettyä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä.

                                     

                                                          -Mila