Tämän kakun teimme tuomisiksi vegaaniystävillemme. Ohje on sovellus kahdesta reseptistä, sillä alkuperäinen Pirkka-lehdestä löytynyt resepti ei ollut vegaaninen. Poimimme siis Pirkan ohjeesta lupaavilta vaikuttavat elementit ja yhdistimme ne Sini-pellavan sivuilta löytyneeseen vegaaniporkkanakakun ohjeeseen.

Alkuperäisessä reseptissä kerrotaan näin:

Vegaanin porkkanakakku on raikkaan täyteläinen vaihtoehto, joka paranee muutaman päivän kylmäsäilytyksen jälkeen. Se ei ole tavallinen kuivakakku vaan runsaan porkkanaraastemäärän ansiosta hyvin mehevä. Kakkuvuoan voi hyvin leivittää pellavarouheella. Kakkutaikinan voi myös paistaa laakeassa uunivuoassa, jolloin paistoaika lyhenee n. 10 minuuttia.

100 g margariinia
1,5 dl sokeria
*pellavaseosta (selostettu alla)
2,5 dl porkkanaraastetta
1/2 dl pellavarouhetta
1/2 dl mantelirouhetta
100 g suklaata rouheena
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 rkl vanilliinisokeria
n. 1 dl (appelsiini)marmeladia

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon (osittain jäähtynyt) pellavaseos, porkkanaraaste, pellavarouhe, mantelirouhe ja suklaarouhe. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vanilliinisokeri sekä viimeisenä marmeladi. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada pienehköön voideltuun ja pellavarouheella leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. tunnin.

Pellavaseos: Sekoita 1/2 dl pellavarouhetta, 1 dl kuumaa vettä, anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ja käytä sellaisenaan

Lopputulos oli todella herkullinen, tätä tehdään taatusti toistekin...
                                                                      -Meri
- - - -

Edit: Valmistujaisia varten tuplasimme taikinan, poistimme reseptistä suklaan ja paistoimme kakun vuoan sijasta pellillä. Sitten kuorruttimme sen tomusokerikuorrutteella, ja kakusta tuli aivan mainiota. Lisäksi huomasimme, että on suuresti suositeltavaa käyttää paistonkestävää marmeladia - paistonkestämätön marmelahdi möhkälöityi uunissa ja hieman häiritsi muuten makoisaa nautintoa. Ja tältä se sitten näytti...
1283707.jpg
                                                                -Mila