Toisinaan näkee nimeä "lihamureke" käytettävän ruoista, joissa vaikuttaa olevan vain mautonta jauhelihaa isossa vuoassa paistettuna. Tässä reseptissä ei (yllättäen) olla samoilla raiteilla, sillä tämä lihamureke on maukasta ja positiivisella tavalla yllättävää. Resepti periytyy kotoani, tosin olen hieman muokannut sitä.
 
Lihamassa:
3 rkl korppujauhoja
1 sipulikeittopussi
1 kermaviili
400 g jauhelihaa
1 muna
mustapippuria
valkosipulijauhetta
 
Täyte:
vajaa 1 prk ananasta paloina
1 omena suurehkoina kuutioina
kuivattuja luumuja isohkona silppuna
 
Sekoita keskenään korppujauhot, sipulikeittojauhe ja kermaviili isossa kulhossa. Anna turvota muutaman minuutin verran. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä puolet lihamassasta leivinpaperille tasaiseksi suorakulmioksi. Levitä täytteet tasaisesti suorakulmion päälle, mutta jätä reunoille reilu sentin verran tyhjää saumavaraksi. Muotoile lopusta lihamassasta käsissä tasainen suorakulmio ja nosta se täytteen päälle. Nipistä reunat kiinni ja huolehdi, ettei täyte pursua mistään reunasta. Ripottele päälle kevyesti korppujauhoja (imemään nestettä). Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Annoksesta riittää 4-6 syöjälle.
 
                           -Mila