Saimme ystäviltämme viime jouluna lahjaksi herkullisia keksejä, ja tottahan toki utelimme reseptiä. Tein näitä tänään ensimmäisen kerran itse, ja keksit onnistuivat hienosti. Ohje on paitsi helppo ja hyvä, myös vegaaninen, joten resepti on kullan arvoinen.
 
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tomusokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g sinistä Keijua (jääkaappikylmänä)
n. 1 rkl tummaa tai vaaleaa siirappia
ripaus kardemummaa
 
Sekoita ainekset ja muotoile taikinasta leivinpaperille neljä pötkylää. Pötkylät saavat olla vapaamuotoisia, sillä taikina leviää uunissa. Paista 200 asteessa noin 5-10 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita. Leikkaa lämpimänä pieniksi kekseiksi. Anna jäähtyä ja kovettua ritilän päällä.
 
                                                                 - Meri